Eating News , Εστιατόρια

Το νεοϋορκέζικο Masa με το σούσι των 1.000 ευρώ ανοίγει και στο Λονδίνο

Το σούσι στο εστιατόριο της Νέας Υόρκης Masa Takayama κοστίζει περίπου1.000 δολάρια το άτομο – και τώρα ταξιδεύει και στο Ηνωμένο Βασίλειο

Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουνίου 2025

Αν έχετε στα πλάνα σας ένα ταξίδι στο Λονδίνο και παράλληλα είστε λάτρης του σούσι, μόλις βρήκαμε ακόμα ένα λόγο για το ταξίδι σας καθώς ανοίγει στη βρετανική πρωτεύουσα ένα από τα καλύτερα εστιατόρια σούσι στον κόσμο – αυτά φυσικά αν σας «περισσεύουν» περίπου 1.000 ευρώ το άτομο για να απολαύσετε το μενού του φημισμένου Masa…

Το σούσι στο εστιατόριο της Νέας Υόρκης Masa Takayama κοστίζει περίπου1.000 δολάρια το άτομο – και τώρα ταξιδεύει και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο σεφ Masayoshi Takayama – ο άνθρωπος που ίδρυσε ένα από τα πιο επιδραστικά εστιατόρια σούσι της Νέας Υόρκης, το Masa – πρόκειται να ανοίξει το πρώτο του εστιατόριο στο Λονδίνο.
Το Tobi Masa θα ανοίξει στο ξενοδοχείο Chancery Rosewood του Mayfair – γνωστό και ως η πρώην Πρεσβεία των ΗΠΑ – τον ​​Σεπτέμβριο. Θα σερβίρει μερικά από τα χαρακτηριστικά πιάτα του Masa, όπως το ταρτάρ Masa toro και τα τάκος με πάπια Πεκίνου, καθώς και μια σειρά από ολοκαίνουργια πιάτα, signature για τα εγκαίνια στο Λονδίνο. Αυτή τη στιγμή οι Λονδρέζοι μπορούν να πάρουν μια μικρή γεύση από τα νέα πιάτα που θα ακολουθήσουν στο Sushi by MASA στην τραπεζαρία του Harrods, αλλά αυτό το κατάστημα θα κλείσει το φθινόπωρο.

Το Masa άνοιξε στη Νέα Υόρκη το 2004 και είναι ένα από τα πιο ακριβά εστιατόρια στην Αμερική, με την προσφορά omakase να έχει οριστεί στα 750 δολάρια (553 λίρες / 640 ευρώ) ανά άτομο (και αυτό χωρίς ποτά, φόρους και φιλοδώρημα!). Προσφέρει επίσης μια εμπειρία σε τραπέζι σεφ για 950 δολάρια (810 ευρώ) ανά άτομο. Βέβαια, το Masa έχει τρία αστέρια Michelin από το 2009, κάτι που ίσως δικαιολογεί το κόστος. Ίσως!

Οι τιμές για το Tobi Masa δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι θα είναι και φθηνό! «Είμαι τόσο περήφανος που συνεργάζομαι με ένα δημιουργικό και καινοτόμο brand όπως η Rosewood. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε αυτή τη νέα περιπέτεια μαζί, και ειδικά σε ένα τόσο ιστορικό κτίριο-ορόσημο στη μέση του Mayfair», δήλωσε ο Takayama για το νέο εστιατόριο.

Το όνομα Tobi σημαίνει «πετάω» και αντλεί την έμπνευσή του από τον αετό, ύψους 3 μέτρων και πλάτους 9 μέτρων, στην κορυφή του κτιρίου, ο οποίος βρίσκεται εκεί από την πρώτη στιγμή, που κατασκευάστηκε από τον αρχιτέκτονα Eero Saarinen, το 1960.

Το ξενοδοχείο Chancery Rosewood πρόκειται να ανοίξει την 1η Σεπτεμβρίου. Θα διαθέτει 144 σουίτες, πέντε χώρους καταστημάτων και μια αίθουσα εκδηλώσεων 750 ατόμων. Επίσης, πρόκειται να φιλοξενήσει μια λονδρέζικη έκδοση του θρυλικού νεοϋορκέζικου εστιατορίου Carbone .

Σχετικά

Ατζέντα
June 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close